Skip to main content

Проследяване на международна поща

online_package_tracking[1] Начи, понеже сме у дваесе и първио век, онез от пощата са турили на сайта си едно чудо дето показва де ти е препоръчаната поща, която си пратил или са ти пратили на тебе.

Някои обаче се шашкат, когато открият, че данните за международната поща са непълни. Туй чудо показва само движението на пратката в България – преди да е влязла тук, или съответно след като е излязла, на сайта не се показва никаква информация.

Много хора, като видят това, си мислят неща като „въйй, затриха ми колета“. Именно зарад тези хора, за да успокоя общественото мнение, реших да напиша няколко реда пояснение, че да ви кажа: не е така, пичове и… дами.

Просто когато писмото или пакетът ви е в чужбина, то си е регистрирано в чужбинските системи и там трябва да го търсите. Номерчето за проследяване обаче си остава същото. А как знаят чужбинците, че това е вълшебното номерче, след като нямат електронна връзка с компютрите на български пощи? Много просто – залепено е на плика.

За щастие има един сайт, който улеснява търсенето на международни пратки. Накратко, отивате на http://www.track-trace.com/post, вкарвате кода, натискате „Track with options“, после „Select country“ и избирате страната, която ви трябва.

Туй то!

One thought to “Проследяване на международна поща”

  1. 😀 Да ама понякога стои два месеца на „от където е тръгнало“ и после се появява изневиделица и никакъв track-trace не го оправя.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.