Skip to main content

4 държави, 10 дни и 7 изрода. Ден 4: още музика!

12 юли беше хубав ден, водата спря да се лее от небето, калта в Петроварадин изсъхна и широките маси продължиха да пият, да пеят и да се веселят. В тази пращулка ще приложа няколко клипчета за доказателство 🙂

Сутринта и следобедът преминаха отново в безгрижно размотаване, включващо разходки, хапване, пийване и обичайните неща, като в крайна сметка пак пропуснахме първите концерти за деня, както явно става винаги.

Затова не видяхме на живо тези симпатични виолончелисти, които вероятно много от вас вече познават благодарение на Интернет:

За сметка на това пристигнахме навреме за сета на Деймън Олбърн, известен като основната движеща сила зад брит-рок легендите Blur, по-късно – като основната движеща сила зад свежата и оригинална анимирана група Gorillaz. В момента той се занимава със солови проекти, като на сцената на EXIT наблегна на тях, но изпълни и по едно от старите си славни парчета. Като цяло успя да ни отнесе главите някъде в небесата и единодушно се съгласихме, че този човек има много голямо его, но с основание – и му се получава 🙂

За край ще приложа нещо по-некомерсиално и ебавателно, което лично аз проспах, но няколко от моите другари са видели. Още от началото някои имена в програмата ни се сториха доста забавни, сред които най-весело звучеше „Двадесеторица“ и се чудехме дали наистина са 20 на брой. Е, оказа се, че са си точно толкова – по описания на очевидци, приличат на неуспял футболен отбор, който е започнал да се занимава с веселяшка и майтапчийска музика. На такива фестивали винаги си заслужава да чуеш и нещо местно, след като си задоволил мерака си да видиш хедлайнърите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.