Skip to main content

4 държави, 10 дни и 7 изрода. Ден 4: още музика!

12 юли беше хубав ден, водата спря да се лее от небето, калта в Петроварадин изсъхна и широките маси продължиха да пият, да пеят и да се веселят. В тази пращулка ще приложа няколко клипчета за доказателство 🙂

Сутринта и следобедът преминаха отново в безгрижно размотаване, включващо разходки, хапване, пийване и обичайните неща, като в крайна сметка пак пропуснахме първите концерти за деня, както явно става винаги.

Затова не видяхме на живо тези симпатични виолончелисти, които вероятно много от вас вече познават благодарение на Интернет:

За сметка на това пристигнахме навреме за сета на Деймън Олбърн, известен като основната движеща сила зад брит-рок легендите Blur, по-късно – като основната движеща сила зад свежата и оригинална анимирана група Gorillaz. В момента той се занимава със солови проекти, като на сцената на EXIT наблегна на тях, но изпълни и по едно от старите си славни парчета. Като цяло успя да ни отнесе главите някъде в небесата и единодушно се съгласихме, че този човек има много голямо его, но с основание – и му се получава 🙂

За край ще приложа нещо по-некомерсиално и ебавателно, което лично аз проспах, но няколко от моите другари са видели. Още от началото някои имена в програмата ни се сториха доста забавни, сред които най-весело звучеше „Двадесеторица“ и се чудехме дали наистина са 20 на брой. Е, оказа се, че са си точно толкова – по описания на очевидци, приличат на неуспял футболен отбор, който е започнал да се занимава с веселяшка и майтапчийска музика. На такива фестивали винаги си заслужава да чуеш и нещо местно, след като си задоволил мерака си да видиш хедлайнърите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.