Skip to main content

Маркетингови техники

1) Създавайте слогани, които не означават нищо, все едно това върши работа. А то наистина върши работа.

Например, ако продавате сладолед, кажете „връх на сладоледа“. Ако продавате токсично вещество, което може да причини цироза и катастрофи по пътищата, кажете „Keep walking“. Хората ще си мислят, че вашият продукт е по-добър от другите заради тези несвързани глупости. Наистина, това работи.

2) Показвайте весели хора които правят весели неща около продукта

Това се използва често за продукти, които могат да причинят тежки вреди на потребителя. Просто покажете снимка или кратък видеозапис с хора, които се смеят, докато използват продукта, или просто докато продуктът е някъде наоколо. Балъците няма да се сетят, че на тези хора им плащате да се смеят и ще си купят продукта, за да се смеят и те. Но той носи само болка… БОЛКА!!!

3) Използвайте дребни и бързо преминаващи надписи за да лъжете, без да ви съдят

Това е класика. Използва се още от времето на гражданската война в САЩ, като например на плаката „Правим това, за да СПАСИМ РОБИТЕ! (Всъщност не, ХАХА.)“. След откриването на телевизията, аспектът „бързо преминаващи“ бе добавен към тази техника, както например в рекламите за цигари (в които за три секунди обикновено се показва следния надпис: „Може да предизвика импотентност, рак на белите дробове, рак на гърлото, импотентност, смърт, болка, кашляне, импотентност, лош дъх, лош вкус в устата, импотентност, тежки изгаряния, леки генни мутации, пристрастяване и импотентност, МУХАХА.“). Нормалните хора няма да успеят да го прочетат и ще спрат да ви се доверяват. Обаче балъците (огромното мнозинство) също няма да успеят да го прочетат, ама ще ви вярват.

4) Добавете Xtreme

Към името на всеки продукт може да се добави Xtreme, за да го купуват тъпите тийнейджъри по-често. Класически примери: „Xtreme банани“, „Xtreme плюшени мечета“, „Xtreme шоколадови бисквити“ и „Xtreme розови носни кърпички“. Това бачка (колкото и да е тъжно).

5) Покажете привлекателни модели с много малко дрехи, които се наслаждават на продукта

Тази техника е позната и като „сексът продава“. Ако продуктът е предназначен за мъже, тогава покажете жена по бикини (или гола), която си прекарва добре с продукта, след което казва нещо като „Оооох, (име на продукта) винаги ме възбужда!“. Ако рекламата е насочена към жени, тогава накарайте добре сложен мъж в скъсани дънкови шорти, който да каже пред камерата „(Име на продукта) ме кара да искам да съм добър с жените“. А ако рекламата е насочена към хомосексуалисти (педали), тогава просто покажете продукта до тубичка вазелин и свещ с аромат на канела.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.