Skip to main content

Гласуваш за Бойко, получаваш Ахмед. Гласуваш за Сергей, пак получаваш Ахмед.

dogan_borisov Наскоро прочетох един изключително силен анализ на Евгений Дайнов, който се занимава основно с отношенията Пеевски-Василев и с възможните последствия от водовъртежа, който се завихри около тях.

С всеки нов абзац в анализа става все по-ясно, че в цялата статия, където пише „Делян Пеевски“, трябва да се чете „Ахмед Доган“. По някаква причина Дайнов не го казва директно, но всеки читател, който следи обществените дела, може да се досети.

Но има и нещо по-интересно. Да тръгнем от тези твърдения:

 • Делян Пеевски е подставено лице на Ахмед Доган и медиите на Пеевски са медии на ДПС;
 • До тази година, тези медии работят с капитал от КТБ, => КТБ е тясно свързана с ДПС
 • До тази година, капиталът на КТБ пък е сериозно поддържан от стотици милиони левове, вложени от държавни предприятия, които се завъртат в различни печеливши проекти пак с помощта на държавата, => КТБ е и придворна банка на правителството на Бойко Борисов.
 • Това логически води до извода, че ДПС през цялото време фактически са управлявали редом с ГЕРБ по време на мандата на Бойко Борисов, щом техните медии са го хвалели, а тяхната банка е работела в симбиоза с правителството. Всичките полемики и пререкания между партиите са били просто театър.

  zx450y250_2138740[1]

  После просто замениха ГЕРБ с БСП и щяха да си продължат кротко и спокойно в този дух, ако Цветан Василев не беше решил да си вземе парите и да играе сам (чрез Николай Бареков като подставено лице).

  От вестниците на Пеевски можем да вземем например „Монитор“, който има електронен архив в Интернет. С малко работа в Гугъл е много лесно да се открият някои тенденции за периода 2009-2013:

  • позитивни заглавия за ГЕРБ, Борисов, Цветанов и компания
  • негативни заглавия за „предишното“ правителство на Станишев
  • за Доган – или добро, или нищо (предимно нищо, докато другите вестници пишат поне за прословутото му барбекю, за ордена „Стара планина“ и други събития около личността му)
  • атака по „Атака“ 🙂 но само до разпадането на парламентарната група към края на 2011 (после няколко „независими“ депутати на практика гласуват с ГЕРБ). След това – и за тях нищо.
  • Сега в изказванията на Борисов изплуваха намеци за евентуално официално съвместно управление ГЕРБ-ДПС (не за кеф, а само ако се наложело, за да спасят държавата, разбирате ли).

   Вече по няколко теми двете партии гласуват заедно. После се разбра и че са се обединили в опит да блокират сметките в банките по кипърски сценарий.

   (Интересно е, че по въпроса за блокирането на сметките за пръв път изплува и името на Централна кооперативна банка. Явно и ТИМ участват в схемата, защото и те са подкрепили блокирането на сметките за разлика от всички други банкери. Изводи за състоянието на ЦКБ няма да правя, че да не мътя водата…)

   Това е в пълен унисон със заключенията от анализа на Дайнов, където в последния абзац се споменава, че цялата цел е да се върне ГЕРБ на власт – окончателно и с мнозинство, гарантирано от ДПС. А за да стане това, тези две партии са били готови да съсипят финансовата система на България, защото, от една страна, това е единственият начин да се оправдае подобна коалиция, а от друга – следващото правителство ще бъде видяно като „спасител“ и ще си бетонира участието в политиката за години наред.

   Така че, ако видите ГЕРБ и ДПС да заработят заедно наесен, не се чудете. Това не е нищо ново.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.