Skip to main content

Because fuck logic, that’s why

image[1] Пълен ташак. В нета се разнесе новината, че общинарите искат да разкарат една от най-хубавите автобусни линии в София, култовия 94… и да я заменят с трамвай, който уж пак минавал някъде там, ама не баш.

Дори да не броим удобството за студентите – връзка с една линия между ректората и общежитията през сума ти факултети – химически, физически, биологически, ФМИ, не можем да пренебрегнем факта, че тази линия минава през ключови места от центъра на София и през спирки на двете линии на метрото. От всички автобуси най-често ползвам този, просто защото е с най-удобен маршрут.

Всъщност идеята не е чисто нова, просто чак сега се раздуха. Иначе било имало обществено обсъждане още през април. Което ми напомня на приключенията на Артър Дент от великия Пътеводител на галактическия стопаджия…

Мистър Просър рече:
— Вижте какво, имахте възможност да направите всякакви предложения или възражения в законния срок.
— В законния срок? — избухна Артър. — В законния срок ли? Че аз за пръв път чух за тая работа от оня майстор, който пристигна в къщата ми вчера сутринта. Питам го аз прозорците ли е дошъл да почисти, той ми вика не, дошъл съм да съборя къщата. Но, разбира се, не ми го каза веднага. О, не! Първо избърса няколко прозореца, за което ми взе една петачка. И чак тогава ми го съобщи.
— Но, мистър Дент, проектите бяха на разположение в местния проектантски отдел в продължение на девет месеца.
— О, да, разбира се! Щом научих, отидох право там да ги видя — още вчера следобед. Ама вие не сте се потрудили чак толкова да насочите вниманието ни към тях, нали? Ей така, просто да кажете нещо на някого.
— Но проектите бяха изложени…
— Изложени ли? В последна сметка се наложи да сляза чак в мазето, за да ги открия.
— Ами там се намира отделът, където са изложени.
— С електрическо фенерче.
— Сигурно са откраднали крушките.
— И стълбището ли?
— Ама вижте, нали все пак ги открихте?
— Да — каза Артър, — така е. Бяха изложени на дъното на един заключен канцеларски шкаф, забутан в заключена тоалетна с надпис на вратата ВНИМАНИЕ, ЛЕОПАРД!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.