Skip to main content

Безплатен Windows за студенти

Windows-Server-2012-Logo[1] От доста време Microsoft предлага безплатно за всички студенти някои свои софтуерни пакети, за да подпомага обучението на бъдещи разработчици и да поощрява създаването на нови приложения за Windows – но не всички го знаят.

Сред достъпните за изтегляне благинки има и цяла операционна система – съвсем легална и без ограничения. Windows Server, както подсказва името, е сървърният вариант на Windows. Като код той е почти еквивалентен на вариантите за персонални компютри. Има някои разлики, като например поддръжката на огромни количества RAM и голям брой процесори в една система. Като изключим тях, разликата е единствено в настройките. Затова с малко бърникане Windows Server може да се превърне в чудесна ОС за персонален компютър, на практика еднаква с Windows 8.1 – как точно става това, е описано например тук: win2012workstation.com

Затова за всеки, който е записан във ВУЗ, обича да си играе с компютри и иска да пробва най-новия Windows, това е добра възможност. Достатъчно е да се регистрираш на dreamspark.com и да следваш инструкциите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.